Een verkeersongeval brengt heel veel extra zorgen met zich mee. Ook dingen waar je misschien niet eerder over nagedacht hebt. Heb jij een verkeersongeval gehad en wil je ondersteuning van een jurist of letselschadespecialist? Maar heb je geen idee waar je aan moet denken? Of hoe het nu verder moet? Lees dan snel verder en ontdek de belangrijkste aandachtsputen in deze blog.
Houdt het hoofd koel
Na een aanrijding is er niet alleen vaak schade aan het voertuig, maar er kan ook letselschade bij jouzelf zijn ontstaan. In deze gevallen wil je natuurlijk wel weten in hoeverre je deze schade kunt verhalen bij de aansprakelijke partij. Dit is grotendeels afhankelijk van het soort ongeval, jouw eigen rol hierin en de ernst van het letsel. Het is dan ook belangrijk om na het ongeval het hoofd koel te houden en niet alleen de gegevens van de andere partij zorgvuldig te noteren, maar ook de schade te documenteren. Indien zeker is dat de andere partij volledig aansprakelijk is, is het meestal gratis om een letselschadespecialist, zoals Haartsen Letselschade, in te schakelen.
Breng een bezoekje aan een arts
Heb je enige klachten na de aanrijding, maar voelen ze niet al te ernstig? Dan blijft het toch verstandig om je klachten aan de huisarts te laten weten. Breng een bezoekje en laat je onderzoeken. Dit is straks ook noodzakelijk voor het verhalen van de uiteindelijke kosten. Noteer ook alle kosten die worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan pillen die worden voorgeschreven.
Bij ernstigere aanrijdingen is de kans op ernstig letsel ook groter. Dan zul je waarschijnlijk ook direct naar het ziekenhuis gaan. Zorg ervoor dat alle stappen die daar worden genomen en alle uitslagen gedocumenteerd worden. Hoe duidelijker is wat de gevolgen voor jou persoonlijk waren na het ongeval, hoe beter de letselschadespecialist straks zijn werk kan doen.
Letselschadespecialist inschakelen: is het verplicht?
Het is niet verplicht om een letselschadespecialist in te schakelen na een verkeersongeval. Wanneer er veel gevolgen zijn, is het echter wel prettig om hier extra hulp bij te krijgen. Houd er bovendien rekening mee dat een letselschadezaak lang kan duren en erg complex kan zijn. Dat kan lastig zijn. Zeker als je je daarnaast eigenlijk zou moeten focussen op je eigen herstel. Bovendien brengt het inschakelen van een letselschadespecialist eigenlijk geen extra kosten met zich mee. De kosten zullen immers voor rekening van de aansprakelijke partij zijn. Er zijn dus ook geen beperkende financiële obstakels. Het grootste voordeel van het inschakelen van een letselschadespecialist is dus dat dit je veel rust geeft en veel werk uit handen neemt.
Wil je meer blogs lezen over je gezondheid? Klik dan hier en krijg tips zodat jij tijdens je gehele leven gezond blijft.
Geef een reactie