Krijg je een nieuwe telefoon of een nieuw telefoonabonnement? Dan krijg je tegenwoordig ook de keuze tussen een normale simkaart of een digitale simkaart. Bij een digitale simkaart, ook wel een esim genoemd, hoef je geen simkaart meer in je telefoon te hebben. De esim zit namelijk ingebouwd in je telefoon en hoef je alleen online te activeren. Ideaal dus! Maar wat is een esim eigenlijk en waarom zou je kiezen voor een esim in plaats van een normale simkaart? Lees snel verder!
Wat is een esim
Met de opkomst van de digitale simkaart komt natuurlijk ook de volgende vraag op: wat is esim? Een esim is een simkaart die is ingebouwd in je eigen telefoon. Het staat daarom ook voor embedded sim. De digitale simkaart is een ingebouwde chip in je telefoon. Deze simkaart doet eigenlijk hetzelfde als een fysieke simkaart. Je telefoonprovider koppelt je telefoonnummer en jij download de digitale simkaart op de ingebouwde chip. Daarna kun je gebruik maken van je abonnement net als met een normale fysieke simkaart. Je kunt dan dus verbinding maken met het netwerk en ook bellen en data gebruiken.
Voordelen van een esim
Een esim brengt verschillende voordelen met zich mee. Door de opkomst van de esim zal het ontwerp van telefoons veranderen. Door gebruik te maken van een ingebouwde chip komt er ruimte vrij waar normaal de fysieke simkaart geplaatst wordt. Daarnaast is een esim sneller in gebruik te nemen, omdat je niet hoeft te wachten op de fysieke simkaart. Je kunt de digitale simkaart direct zelf activeren en in gebruik nemen. Bovendien kun je meerdere apparaten of meerdere telefoonnummers koppelen aan een esim. Zo kun je de telefoon voor zowel je zakelijke telefoonnummer als met je privételefoonnummer gebruiken. Verder is de esim ook ideaal voor het buitenland. Je kunt makkelijk van tevoren regelen dat je kan bellen in het buitenland.
Nadelen van een esim
Ook zijn er een paar nadelen aan een esim. Een van de nadelen is dat nog niet alle telefoons de optie hebben voor een esim. Heb je bijvoorbeeld een iPhone van voor 2018? Dan heeft jouw telefoon nog niet de mogelijkheid voor een esim. Daarnaast ondersteunen niet alle Nederlandse providers een esim. Ook het wisselen van telefoon kan soms lastiger zijn met een esim. Het kan zijn dat je contact moet opnemen met de klantenservice zodat de esim geactiveerd kan worden op je nieuwe toestel. Bovendien is er een grote kans dat je gehackt wordt. Internetcriminelen kunnen proberen jouw inloggegevens te achterhalen. Om dit te voorkomen, maken de meeste providers echter gebruik van een tweestapsverificatie.
Ons helpen met groeien? Neem dan contact met ons op.
Geef een reactie