Ben je van plan om in crypto valuta te investeren, maar kun je door alle crypto termen door de bomen het bos niet meer zien? Dan zit je op de juiste pagina. We nemen je in dit blog namelijk van A tot Z mee in de wereld van crypto koersen en crypto trading. Zodat je straks precies weet wat je te wachten staat.
Crypto voor beginners: investeren in crypto in 4x stappen
Je wilt investeren in cryptomunten, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Op het internet is er zoveel informatie te vinden dat je niet weet waar je goed aan doet. We scheppen orde in de chaos met deze overzichtelijke crypto voor beginners gids. Zit je er klaar voor?
Stap 1: ontdek wat crypto precies is
Laten we direct in de materie duiken, want wat is crypto valuta precies? De naam betekent letterlijk: versleuteld geld. Zie het als een vorm van digitaal- of computergeld dat niet tastbaar is en waar geen bank voor aan te pas hoeft te komen. Op dit moment is de bekendste (en grootste) crypto currency Bitcoin.
Deze crypto valuta wordt opgeslagen in digitale wallets (die uiteraard beveiligd zijn). Crypto trading vindt dan ook plaats op een digitale beurs: exchanges. Hier kun je investeren in crypto of je cryptomunten uit je wallet verkopen.
Stap 2: maak een account op één van de exchanges
Om te kunnen beleggen in crypto is het noodzakelijk om een account aan te maken bij één van de beschikbare exchanges. Dit zijn platforms of apps waarop de crypto trading plaatsvindt. Eén van de best beoordeelde cryptocurrency handelsplatformen van Europa is Satos. Hier kun je met een eigen beveiligde wallet, razendsnel investeren in crypto. Andere voorbeelden van exchanges zijn:
- Binance
- Libertex
- Cointbase
- Bittrex
Na het maken van een account is het belangrijk om je bankrekening te koppelen en akkoord te gaan met de risico’s die beleggen met zich meebrengen. Hierna kun je geld storten zodat het investeren kan gaan beginnen.
Stap 3: kies in welke crypto munten je gaat investeren
Er zijn heel wat cryptomunten op de markt, dus het kan misschien wat overweldigend zijn om hier een keuze uit te maken. Hoe weet je nu in welke coin je moet investeren? Misschien staat Bitcoin kopen wel bovenaan je wensenlijstje of ben je nog aan het twijfelen tussen meerdere munten.
Je kunt de valuta onderverdelen in drie soorten:
- Big cap altcoins: dit zijn de grote partijen die vaak duurder zijn, maar ook relatief steady zijn. Denk aan de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA).
- Mid cap altcoins: deze munten hebben nog veel groeipotentie, maar brengen ook wat meer risico’s met zich mee. Denk aan de Elrond (EGLD) en VeChain (VET)
- Low cap altcoins: bij deze munten is de meeste winst te behalen. Ze groeien vaak snel, dus wanneer je op tijd instapt, kun je in een korte periode veel geld verdienen. Er kunnen schatten tussen zitten, die crypto termen ook wel gems worden genoemd, maar het kan ook een verkeerde investering is. Deze brengen dus het meeste geld op, maar komen ook met veel risico. Denk bijvoorbeeld aan de COTI, Energy Web Token (EWT), Orion Protocol (ORN).
Weet dat beleggen in crypto altijd gepaard gaat met risico’s, je kunt immers je inleg verliezen. Daarom is het een goed idee om je budget te verdelen.
Stap 4: bepaal je strategie
Je hebt geïnvesteerd in meerdere munten, dus het is nu tijd om je beleggingsstrategie te bepalen. Bepaal van tevoren wanneer je een aantal munten gaat verkopen. Is dat wanneer de munt 10 dollar waard wordt of is dat pas bij 100 dollar? Iets wat natuurlijk afhankelijk is van de munt waar in investeert. Sommige beleggers verkopen wanneer de koers goed gaat, direct hun inleg terug. Zo is alles wat zij hierna investeren mooi meegenomen en lopen ze het minste risico.
Een goede strategie voor beginners is de Buy en hold-strategie. Dit is een strategie voor de lange termijn. Je koop crypto en wacht af tot de koers zó stijgt dat je een deel (of misschien wel alles) wilt verkopen. Je zegt dan van tevoren dat wanneer de crypto bijvoorbeeld 2 dollar is, je 10% verkoopt van je cryptomunten.
Op zoek naar meer financiële tips? Neem vooral hier eens een kijkje.
Geef een reactie